פשיטה של הרשויות - איך להתנהל נכון
- שרון יונוביץ
- 23 בספט׳ 2024
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 26 בספט׳ 2024
היום נתיחס לשני נושאים מרכזיים במהלך עריכת חיפוש של רשויות האכיפה במשרדי החברה:
א. התנהלות במהלך חיפוש במשרדי החברה שלכם – איך לנהל את זה נכון?
ב. האם לחברה יש זכות לחסיון?
התנהלות החיפוש
חיפוש במשרדי החברה הוא אמנם לא אירוע יומיומי, אבל כשזה קורה, חשוב לדעת איך לפעול בצורה מקצועית ושקולה. הנה כמה דגשים שיעזרו לכם לעבור את התהליך בשלום:
1. ליווי החוקרים: וודאו ששני נציגים מטעם החברה שלכם מלווים כל חוקר או קבוצת חוקרים, במיוחד אם הם פועלים בחלקים שונים של המשרד. שיתוף פעולה מקצועי חשוב לכל הצדדים.
2. רישום ותיעוד: הכינו רשימה מסודרת של כל המסמכים שנצפו או נלקחו על ידי החוקרים. ביקשו לקבל העתק מכל מסמך (למרות שהחוקרים אינם מחויבים להסכים לכך).
3. היקף החיפוש לפי צו שיפוטי: וודאו שכל נציגי החברה מודעים להיקף החיפוש המדויק - בין אם זה מתבסס על צו חיפוש שיפוטי או סמכות חוקית אחרת. אם החוקרים חורגים מהיקף הצו, חשוב להתנגד בנימוס וליידע מיד את היועמש.ית ואת הסניגורים. אם החוקרים מתעקשים, מסרו את המסמכים אך תיעדו את ההתנגדות.
האם לחברה יש חסיון?
רובנו מבינים שחברה היא ישות משפטית נפרדת אבל בפועל - מה זה אומר?
האם חברה יכולה לשמור על זכות השתיקה?
האם חברה יכולה לסרב למסור מסמכים?
מה לגבי הזכות לחסיון מפני הפללה עצמית?
מיהו בעל הזכות להחליט בנושא החסיון בשביל החברה?
1. חיסיון עו"ד-לקוח: כל מסמך שהוחלף בין החברה לבין יועציה המשפטיים, פנימיים או חיצוניים, מוגן בחיסיון. זה כולל גם מסמכים שהוכנו במסגרת הליכים משפטיים.
2. התמודדות עם טענות חיסיון: אם טוענים לחיסיון, החוקרים חייבים להכניס את המסמכים למעטפה סגורה ולהפקיד אותם בבית המשפט להכרעה. זכרו – זה חל גם על מסמכים פיזיים וגם על מידע דיגיטלי.
3. תיעוד התנגדות: במקרה שהחוקרים מנסים לתפוס מסמכים חסויים, יש לציין זאת בכתב, להתנגד לתפיסתם ולעדכן מיד את היועצים המשפטיים של החברה.
4. שאלות על ויתור חיסיון: אם חוקרים שואלים עובד (אפילו בכיר) מעובדי החברה האם הוא מוותר על החיסיון, עליו להשיב שאין לו סמכות לכך ולהפנות את השאלה ליועצים המשפטיים של החברה.
אז לסיכום, התנהלות מסודרת במהלך החיפוש ושמירה על זכויות החיסיון של החברה, הן חיוניות להבטחת תקינות התהליך ויסייעו לכם ולחברה שלכם לצלוח את האירוע בשלום.
ורגע לפני סיום: יודעים מי יכול לוותר על החסיון בשמה של החברה?
רוצים מידע נוסף כיצד להתנהל?
דברו איתנו.

Kommentare