מיסים וקריפטו - שיר כאב כל פעם חוזר
- שרון יונוביץ
- 26 ביולי 2023
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 19 במרץ 2024
סקירה שבועית בנושא קריפטו NFT בינה מלאכותית (AI) ורגולציה
הרבעון הרביעי של שנת 2020 והרבעון הראשון של שנת 2021, היוו את התקופה של הצמיחה המהירה ביותר שידע שוק הקריפטו מעולם, במקביל גדלה גם הפעילות הספקולטיבית בשווקים הפיננסיים והאמונה שנכסים דיגיטליים הם "בהלת הזהב" הבאה.
הקריפטו תפס כותרות ברחבי העולם ואוהדי כדורסל נכנסו לתחום ה NFT דרך סרטוני אספנות, אספני אמנות רכשו יצירות NFT תמוהות, גיימרים גילו את Axie Infinity, ומי שהתעניין בתחום הפיננסים גילה את DeFi.
אך הפריחה בכמות המשקיעים הביאה איתה גם שלל אתגרים, כמו זינוק ענק בעמלות ה"גז" של הבלוקצ'יין שהפך את השימוש ב- Ethereum ללא הגיוני עבור רוב המשקיעים, או משקיעים חדשים שמצאו את עצמם חסרי כל לאחר שמסרו חלק ניכר מהונם לשחקנים מתוחכמים.
ואז הבועה התנפצה בחודש מאי 2021.
משיא של פעילות ספקולטיבית, התגלה באחת שפל עמוק של תרמיות וכזב, והתקוות של המשקיעים למחיר ביטקוין ב- 100 אלף דולר התפוגגו יחד עם תלתליו של בנקמן-פריד.
כעת, עם הגברה מחודשת של העניין בקריפטו, בעיקר לאחר שחברת Ripple ניצחה בתביעתה והמטבע שלה (XRP) לא יוגדר כנייר ערך (כלומר ללא הצורך בפיקוח SEC האמריקאית והקלות המס הנלוות על מסחר במטבעות לעומת ניירות ערך), הרי שעדיין קיימות נקודות כאב משמעותיות, המונעות את האימוץ של קריפטו על ידי הציבור הרחב.
נקודת כאב אחת נעוצה במורכבות השימוש בקריפטו בצורה מאובטחת.
נקודת כאב נוספת היא, שלאף בלוקצ'יין קיים, אין כיום את היכולת הטכנולוגית להתמודד עם כמות משתמשים גבוהה (דוגמת מספר העסקאות היומיות של חברות כרטיסי האשראי הגדולותה) מבלי לגבות ממשתמשי הקצה עמלות "גז" מופקעות.
מומחים סבורים שיעברו עוד 5 - 10 שנים עד שנגיע לבלוקצ'יין שיוכל להכיל מסות של עסקאות פיננסיות בעמלות זעירות.
באופן לא מפתיע למי שעוקב אחר הפוסטים שלי, נקודת כאב מרכזית היא הרגולציה. תחום הקריפטו נהנה (ואולי סבל?) מעשור המאופיין באכיפה רגולטורית מינימלית.
אולם אירועים כמו התמוטטות FTX, צלזיוס ולונה, דחקו את בעיית חוסר הרגולציה למרכז הבמה הציבורית.
שנת 2023 הביאה להסתערות רגולטורית (בעיקר בארה"ב) בתחום, ולנקיטת פעולות אכיפה נגד מגוון רחב של גופי קריפטו: כך למשל, מייסד FTX, סם בנקמן-פריד, ומייסד צלזיוס, אלכס משינסקי, נעצרו והואשמו בהליכים פליליים על ידי רשויות האכיפה אמריקאיות. מייסד לונה, דו קוון, יושב כעת בכלא במונטנגרו וממתין להסגרה.
באופן תיאורטי, הקריפטו נועד להתקיים מחוץ לסמכותה של מדינה מסוימת. שימוש ובנייה על blockchains היו אמורים להתנהל ללא פיקוח רגולטורי. אולם המציאות הוכיחה שהותרת השיטור בידי שחקני הקריפטו הגדולים נועד לכשלון.
ממשל ביידן קרא לקונגרס האמריקאי להרחיב את סמכויות הרגולטורים ולחזק את דרישות השקיפות והחשיפה של חברות הקריפטו. אם הקונגרס יקדם את חקיקה והממשל ימשיך להדגיש את הצורך בהידוק הרגולציה על ענף הקריפטו, יש סיכוי שבעתיד הנראה לעין נפעל כולנו בענף מוסדר ושקוף יותר, עם יציבות מוגברת והגנה של המשקיעים.
כל אלה וכתבות מעניינות נוספות מהארץ ומהעולם בתחום הקריפטו NFT בינה מלאכותית (AI) ורגולציה.
קריפטו
ריפל היא לא נייר ערך - המשמעותיות של ההחלטה על שוק הקריפטו:
בדרך לתעודת סל של אתריום? ומה עם ביטקוין? בלאקרוק בהכנות:
NFT
ירידות חדות בשוק ה NFT:
בינה מלאכותית (AI)
לא פוסחים על אסדרת הבינה המלאכותית:
רגולציה פיננסית
הקונגרס האמריקאי מקדם הגברת הפיקוח על משקיעי הקריפטו:
חזרה לשנת 2007 עבור ענף הבנקאות?
